Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČLÁNEK K DEBATĚ

10. 7. 2008

Dobrý den všem.

Na stránkách jsem narazila na zajímavý článek od Lucie Váchové.

Četli jste jej taky?Chcete k němu něco říct?

Tady vám jej nabízím k přečtení:

Můj autogram za 50korun

 

Spousta lidí něco sbírá. Já jako malá holka začala s barevnými ubrousky a postupně přešla ke všem možným cukrům....

 

 

V současné době mám několik stovek skvělých kousků z celého světa - a to hlavně díky kamarádovi Mílovi, který na mě při každé své zahraniční cestě myslí a tajně vykrádá všechny kavárny, které navštíví.

 

 

K oblíbeným sběratelským cennostem patří také autogramy známých lidí. Přiznávám, že i já mám doma několik podpisů mých oblíbenců. Někteří lidé berou ale svojí vášeň hodně vážně a divili byste se, kolik úsilí a hodin čekání je třeba stojí získání podpisu od nějaké opravdové hvězdy.

 

 

Vím,že dokonce existuje i několik klubů sběratelů autogramů. Jejich členové si navzájem pomáhají - jednou se mi stalo, že na autogramiádě u mě stála několik minut jedna pani a čekala, než se jí podepíši třiadvacetkrát - prý byla jako zástupkyně jednoho takového klubu ke mně vyslána, aby přinesla podpisy pro všechny jeho členy.

 

 

Proč mě ale napadlo o tomto tématu napsat - včera jsem narazila na internetovém prodeji právě na moji fotku s podpisem. Vyvolávací cena byla deset korun a nejvyšší nabídka je zatím padesát čtyři korun. Trošku mě to rozzlobilo (tedy ne kvůli tomu, že si někdo mé fotky s podpisem cení jen na padesát korun), ale kvůli tomu, že se něco takového vůbec děje. Říkám si, kolik asi může stát podpis Karla Gotta? To si takhle jeden šťastlivec vystojí frontu třeba na pět autogramů a pak z toho má při troše štěstí kapesné na celý měsíc?

 

 

Víte vtipné je na tom to, že spousta lidí vám pošle dopis s prosbou o zaslání fotky s autogramem - nejlépe více, aby měl na výměnu s ostatníma a ani vám nepošle zpáteční poštovní známku (nenechám si pro korunu koleno vrtat, ale jen pro představu - dobrou stovku dopisů s autogramem jsem již poslala). Vy to z dobré vůle uděláte, s mávnutím ruky na poště zaplatíte a pak vidíte, že se s vámi „kšeftuje". Kšeftuje se i s cukrama? Mám parádní, vzácný kousek z Íránu (tam totiž vlastně žádné klasicky balené cukry nemají - nabídnou vám maximálně cukr zalepený v obyčejném průhledném sáčku, což je rarita) - tak že bych si také vydělala na zmrzlinu ? :)

 

Tady máte originál:

http://vachova.blog.idnes.cz/c/25887/Muj-autogram-za-50korun.html

A pokud se chcete vyjádřit máte prostor.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář